Artrosespreekuur
Bij het vermoeden van slijtage (artrose) aan de heup of knie, kun je terecht op het artrosespreekuur van het Anna Ziekenhuis voor een deskundige beoordeling. Op het spreekuur werken zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in artrose en de pijnklachten die bij deze ziekte horen.
Tijdens het spreekuur
Op het spreekuur voeren wij verschillende onderzoeken bij uit. Als je daadwerkelijk artrose hebt, bekijken wij ook welke behandelingen het beste bij je passen. Een behandeling kan bestaan uit een operatie, maar dat hoeft zeker niet. Er zijn ook andere mogelijke behandelwijzen, zoals injecties, medicijnen, fysiotherapie of een aanpassing van de levensstijl.
Artrosespreekuur bij het Anna Ziekenhuis
Bij de afdeling orthopedie in het Anna Ziekenhuis kun je kwalitatief hoogwaardige zorg verwachten die is ingericht op gemak. De zorg is zo georganiseerd dat zoveel mogelijk behandelstappen rond één polibezoek worden gepland. Hierdoor hoef je als patiënt minder vaak voor losse afspraken naar het ziekenhuis te komen. Dit scheelt tijd, ’geregel’ en onzekerheid.
Verder is er veel aandacht voor voorlichting op maat. Ook kun je je thuis voorbereiden op je behandeling. Dat kan via filmpjes op de website of via onze app. U kunt de Patient Journey app gratis downloaden via de App store of Play Store.
Aanmelden artrosespreekuur
Met een verwijzing van de huisarts kunt je een afspraak maken bij het artrosespreekuur. Je krijgt dan een afspraak bij één van de orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in heup- en/of knieartrose.
Tijdens het maken van de afspraak wordt met je besproken of er vooraf een röntgenfoto gemaakt moet worden. Als een röntgenfoto nodig is, meld je je een half uur voor je afspraak op de afdeling radiologie (route 22). Na het maken van de foto kunt je je aanmelden voor de afspraak bij de orthopeed.
Je afspraak bij het artrosespreekuur
Tijdens het gesprek met de orthopeed bespreken wij je klachten en de röntgenfoto. Daarna voeren wij een lichamelijk onderzoek uit. Aan de hand van alle informatie stellen wij een diagnose en bekijken wij welke behandelmogelijkheden er zijn.
Niet vergeten
Het is fijn als een familielid of een naaste met je meekomt naar het spreekuur. Je krijgt veel informatie, en twee horen meer dan één.
Eventuele operatie
Als een operatie nodig is, maken wij hiervoor meteen afspraken. De polikliniekassistente bespreekt het gehele traject met je. Ook bestaat de mogelijkheid dat je een gesprek met de orthopedieconsulent hebt over het traject na de operatie.
Controleafspraak
Soms is het nodig om extra onderzoek te doen. Na de onderzoeken plannen wij dan een controleafspraak in om de uitslagen van de behandelingen te bespreken.
Tarieven en vergoeding artrosespreekuur
Het artrosespreekuur wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt wel een verwijzing van de huisarts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Houd er rekening mee dat een behandeling meetelt voor uw eigen risico.