Liesbreukbehandeling bij kinderen
Chirurgie
Heeft je kind een liesbreuk? Dan kun je bij het Anna Ziekenhuis in Geldrop terecht voor een snelle en deskundige behandeling. Een liesbreuk gaat niet vanzelf over. Daarom is een operatie noodzakelijk. Dit is geen zware operatie. Vaak mag je kind nog dezelfde dag weer naar huis.
Hoe gaat een liesbreukbehandeling bij kinderen in zijn werk?
Een liesbreukoperatie vindt plaats onder volledige narcose. De chirurg maakt een snee vlakbij de liesbreuk. Zo kan hij gemakkelijk hij het gedeelte dat uitsteekt. De chirurg plaatst de inhoud van het breukzakje (de darm) weer terug op zijn plaats. Vervolgens verwijdert hij het uitpuilende deel van het buikvlies en sluit hij de breuk met weefsel van de buikwand of een stukje kunststof. De wond wordt gehecht met oplosbare hechting.
Na een liesbreukbehandeling bij het Anna Ziekenhuis mag je kind in principe dezelfde dag weer naar huis. Maar in sommige gevallen is het nodig dat je kind een nachtje blijft. Bijvoorbeeld als je kind een bijkomende aandoening heeft, of als je kind nog heel jong is.
Liesbreukbehandeling bij kinderen in het Anna Ziekenhuis
Chirurgen in het Anna Ziekenhuis hebben veel ervaring met liesbreukoperaties bij kinderen ouder dan 3 maanden. Als je kind jonger is dan 3 maanden, adviseren wij meestal om de operatie plaats te laten vinden in een academisch ziekenhuis of in een kinderchirurgisch centrum.
Informatie over een opname bij een chirurgische ingreep
De chirurgen van het Anna Ziekenhuis hechten bijzonder veel waarde aan een direct arts-patiënt contact. Toch is dit tijdens een opname en behandeling niet altijd mogelijk. Het is afhankelijk van de ingreep en hoe lang je kind opgenomen wordt. Lees de informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep.
Hoe gaat een operatie op de kinderafdeling van het Anna Ziekenhuis?
Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies