“Ik gaf het boek ‘Die ene patiënt’ aan die ene speciale dokter.”
Vijf jaar lang vergezelden Diny en de kinderen haar man Jan trouw naar iedere afspraak, behandeling en controle. Iedere drie weken naar het Anna. Helaas moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven aan die verschrikkelijke ziekte. Diny blikt terug op de steun die ze ervaren heeft van de artsen en verpleging in zware tijden. “Vanaf het begin van de behandeling is iedereen fantastisch geweest voor Jan maar ook voor mij.”
“De eerste keer dat Jan een chemokuur kreeg ben ik naar huis gegaan. Jan en mijn dochter zeiden: ‘je hebt ook veel te doen en je zit hier toch maar te wachten, kom gewoon vanmiddag terug’. Wat een rotdag! Ik kon alleen maar aan Jan denken. Dat doe ik nooit meer, heb ik mezelf beloofd. Ik ben er vanaf dat moment iedere keer bij geweest en ik werd altijd met open armen ontvangen.”
Internist-oncoloog Linda van de Winkel heeft een speciaal plekje veroverd in Diny’s hart en dat van dochter Diny en zoon Martin. “Een kundige dokter. Duidelijk en kordaat. Maar ook een schat van een vrouw die liefde en warmte uitstraalt. Dat voelden we allebei direct.”
“Ik weet hoe het werkt in een ziekenhuis, ik ben zelf verpleegkundige geweest in het Radboud Ziekenhuis. Het is heel bijzonder als je zo’n band met elkaar opbouwt. Als bedankje heb ik voor de assistentes een herinneringenpot gekocht. En voor dokter Linda het boek: ‘Die ene patiënt’. Omdat zij voor ons die ene speciale dokter was.”
“Ze heeft me een mooie kaart terug geschreven. ‘Jullie man, vader, opa, zo’n lieve man. Niet klagen, altijd daar voor de ander. Ik denk nog vaak aan hem en aan de liefde en eenvoud die hij gaf’, schreef ze onder andere. Dat heeft me zoveel goed gedaan. De kaart bewaar ik altijd.”
Hoe was het aan de andere kant van de tafel? Lees hier het verhaal van internist-oncoloog Linda van de Winkel.